Mesagerul.ro

Cadou pentru Sibiu: fântâni vieneze de băut apă și răcorit

Cadou pentru Sibiu: fântâni vieneze de băut apă și răcorit

Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de când în Sibiu există un serviciu de distribuție a apei potabile, reprezentanții SC Apă Canal SA vor amplasa în două fântâni

Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de când în Sibiu există un serviciu de distribuție a apei potabile, reprezentanții SC Apă Canal SA vor amplasa în două fântâni de mari dimensiuni, inspirate după model vienez.

Prima astfel de fântână a fost deja montată în fața parcului Astra și este funcțională, până săptămâna viitoare urmând a fi finalizate și restul detaliilor (amplasarea pietrei cubice în preajma fântânii, amplasarea de gard viu, imprimarea instrucțiunilor etc). Cea de-a doua fântână de acest fel urmează a fi amplasată în zona intersecției dintre Calea Dumbrăvii și aleea înspre Grădina Zoologică. Fântânile-cișmea pot fi utilizate simultan de către două persoane, având, totodată, și o funcție de pulverizare a apei, pentru zilele caniculare.
”Aceste fântâni reprezintă o donație din partea SC Apă Canal SA Sibiu pentru locuitorii Sibiului, practic pentru abonații săi, cu ocazia aniversării celor 125 de ani. Sunt inspirate din modelul celor amplasate prin Viena”, explică Vasile Maier, directorul general al SC Apă Canal SA.

-->

copyright © 2021 mesagerul.ro