Mesagerul.ro

”Casa cu Lacăt”: Corupția nu e în Parlament, corupția e printre noi

”Casa cu Lacăt”: Corupția nu e în Parlament, corupția e printre noi

„Casa cu Lacăt” este un film documentar românesc, care răspunde la o întrebare incomodă pentru români: „Ce este corupția?”. Toți arătăm cu degetul politicienii

„Casa cu Lacăt” este un film documentar românesc, care răspunde la o întrebare incomodă pentru români: „Ce este corupția?”. Toți arătăm cu degetul politicienii – pe care tot noi îi trimitem în Parlament, însă nu vedem șpaga pe care o dăm la școală, la medic, la firma de construcții, la RAR și nu numai.

Diana Gavra a pornit în căutarea răspunsul din Arad, de la cazurile de corupție pentru Bacalaureat. După o știre care dispută problematica corupției, documentarul se deschide cu o melodie care anunță apocalipsa și o casă, aparent normală, din Arad – Casa cu Lacăt. Legenda spune că un lăcătuș a făcut un pact cu diavolul pentru a reuși să facă un lacăt pe care să nu îl spargă nimeni, pentru asta tânărul și-a vândut sufletul. Casa a devenit locul unde Calfele Călătoare băteau un cui într-un butuc de lemn pentru a îndepărta prezența răului. Butucul a fost furat, apoi recuperat de poliție și a devenit piesă de muzeu.

</div

copyright © 2020 mesagerul.ro