Mesagerul.ro

Cât de pregătite sunt spitalele din Agnita, Mediaș și Cisnădie: „suntem spitale non-covid-19, dar totul poate fi dat peste cap”

Cât de pregătite sunt spitalele din Agnita, Mediaș și Cisnădie: „suntem spitale non-covid-19, dar totul poate fi dat peste cap”

Spitalele din Mediaș, Cinsădie și Agnita, chiar dacă nu sunt implicate direct în lupta cu noul coronavirus, potrivit reprezentanților lor, au de-a face cu pacienți

Spitalele din Mediaș, Cinsădie și Agnita, chiar dacă nu sunt implicate direct în lupta cu noul coronavirus, potrivit reprezentanților lor, au de-a face cu pacienți care sunt suspecți de infectare cu acest virus sau sunt spitale suport pentru cel din Sibiu. Despre cât de pregătite sunt aceste unități spitalicești, care este starea de spirit a cadrelor medicale, dar și cum fac față pacienților cu simptome asemănătoare COVID-19, vorbesc managerii spitalelor sau primarii acestor localități.

„Avem această meserie în halate albe care este și frumoasă și riscantă. Trebuie să fim ordonați și să rămânem demni”, este îndemnul managerului Spitalului Orășenesc din Agnita, Iosif Nicolae Prișca. În județul Sibiu sunt trei spitale mai mici care, chiar dacă nu se implică direct în lupta cu noul coronavirus, se confruntă cu pacienți suspecți a fi infectați cu acest virus sau se pregătesc a fi spitale suport pentru Spitalul Clinic Județean Sibiu.

În Mediaș lipsesc combinezoanele și măștile FPP2 și FPP3

copyright © 2020 mesagerul.ro