BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Câți meseriași „cresc” în școlile din Sibiu: harta liceelor tehnologice și școlilor profesionale din România

Câți meseriași „cresc” în școlile din Sibiu: harta liceelor tehnologice și școlilor profesionale din România

Peste 6.000 de elevi învață în școlile profesionale și liceele tehnologice din județul Sibiu, în total 24 de instituții. În Sibiu, la fel ca în întreaga țară

Peste 6.000 de elevi învață în școlile profesionale și liceele tehnologice din județul Sibiu, în total 24 de instituții. În Sibiu, la fel ca în întreaga țară în nicio școală elev nu sunt instruiți pentru calificările „constructor drumuri și poduri” sau „constructor căi ferate”. În schimb, cei mai mulți învață să devină mecanici auto, operatori de mașini cu comandă numerică, tehnicieni în activități economice sau turism.

În România există 920 de instituții de învățământ cu profil tehnologic sau profesional în care învață 284.832 de elevi. Statistica a devenit cunoscută după ce organizația CivicNet a lansat o hartă a meseriilor din România.

Este vorba despre platforma meserii.ro, o aplicație care, potrivit autorilor, vine în sprijinul acelor tineri care vor să se înscrie la un liceu tehnologic sau la o școală profesională, părinților acestora, dar și firmelor care vor să angajeze tineri meseriași.

-->

copyright © 2020 mesagerul.ro