Mesagerul.ro

Cine este Ghiță?

Cine este Ghiță?

Într-o poiană între Rășinari și Păltiniș, un grup de drumeți a descoperit un loc ferit, cu bănci, mese și scaune. Pe o bucată de lemn atârnată între doi

Într-o poiană între Rășinari și Păltiniș, un grup de drumeți a descoperit un loc ferit, cu bănci, mese și scaune. Pe o bucată de lemn atârnată între doi copaci de un lanț de fier scrie „Poiana Pensionarilor. În amintirea prietenului nostru Ghiță”.

În urmă cu câteva zile o postare de pe Facebook atrăgea atenția asupra unei pajiști amenajate cu mobilierul necesar unui picnic – „Vreau să aflu cine este Ghiță”, spunea anunțul atașat pozei cu poiana. Sibienii au decis să încerce să afle cine este Ghiță.

Asociația Prietenii Naturii sunt drumeți care parcurg adesea această fâșie de pădure. Conform reprezentaților asociației, poiana ar fi situată între Rășinari și Păltiniș, aproape de vârful Călugărul, de la releu spre Gura Râului, pe o potecă neamenajată. „Am văzut locul, dar nu știu despre ce este vorba. În primăvara când am făcut o drumeție în zonă acest loc nu exista. Cred că a fost amenajat în vara sau la începutul acestei toamne”, spun cei din asociație pentru Turnul Sfatului.

Nici primarul din Rășinari, Bogdan Bucur, nu a putut oferi informații

copyright © 2020 mesagerul.ro