Mesagerul.ro

Cod galben de ninsori și vânt, la munte

Cod galben de ninsori și vânt, la munte

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de sâmbătă după amiază până luni dimineaţă. Sâmbătă și duminică,

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de sâmbătă după amiază până luni dimineaţă.

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar vor fi precipitații, în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.
Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

harta met
                 </div>
               </div> 
               <!-- <script async src= -->

copyright © 2020 mesagerul.ro