Mesagerul.ro

Congresul mondial al tradițiilor culinare: Competiția marilor bucătari

Congresul mondial al tradițiilor culinare: Competiția marilor bucătari

Cea de-a doua ediției a Congresului mondial al tradițiilor culinare va avea loc în perioada 17 – 19 noiembrie în Sibiu. Congresul va reuni delegații de bucătari

Cea de-a doua ediției a Congresului mondial al tradițiilor culinare va avea loc în perioada 17 – 19 noiembrie în Sibiu. Congresul va reuni delegații de bucătari din peste 35 de țări care vor prezenta și găti un meniu de nuntă specific țării sau regiunii în care trăiesc. Evenimentele se vor desfășura în Sibiu, Avrig, Sadu și Șelimbăr în cadrul proiectului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Congresul va transforma județul Sibiu, pentru patru zile, în capitala gastronomiei mondiale. Gastronomia tradițională va fi reprezentată de toate cele nouă regiuni istorice din România – Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crișana și Dobrogea. Echipele vor fi formate din membrii Asociației Culturale Euro Est Alternativ.

Fiecare țară va fi reprezentată de către o echipă alcătuită din trei, maxim opt bucătari. Unul dintre bucătari va prezenta preparatele tradiționale prilejuite de contextul nunții din țara pe care o reprezintă printr-un mic istoric al produselor, iar ceilalți bucăt

copyright © 2020 mesagerul.ro