Mesagerul.ro

Considerente sociale si psihologice ale doliului, semnalate de o firma de servicii funerare

Considerente sociale si psihologice ale doliului, semnalate de o firma de servicii funerare

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, doliul reprezinta “durerea profunda cauzata de moartea cuiva apropiat”, dar si “atitudinea indurerata

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, doliul reprezinta “durerea profunda cauzata de moartea cuiva apropiat”, dar si “atitudinea indurerata a celui caruia i-a murit cineva”. Cu toate acestea, atunci cand este folosit in limbajul curent, cuvantul respectiv desemneaza de regula hainele de culoare inchisa pe care cei indurerati trebuie sa le poarte o anumita perioada dupa trecerea in nefiinta a unei persoane dragi. Despre aceasta ultima acceptiune vom vorbi si noi in continuare, punand accent mai degraba pe considerentele psihologice decat pe cele religioase.

In cazul in care sunteti mai tanar si va imbracati de obicei in nuante intunecate, precum bleumarin, gri inchis sau chiar negru, cu siguranta i-ati auzit pe parintii sau bunicii dumneavoastra spunand ca “nu se cade”. Cei in varsta nu au nimic cu gusturile dumneavoastra, ci pur si simplu asociaza negrul cu moartea, iar doliul este singura ocazie cand acestia poarta culoarea respectiva. De obicei, vesmintele in aceste nuante, inclusiv basmaua sau palaria, dresurile, incaltamintea si panglica specifica se poarta pentru o perioada de sase saptamani sau patruzeci de zile.

copyright © 2020 mesagerul.ro