Mesagerul.ro

Criză de teste rapide de gripă, la Sibiu. „Se face comandă, dar nu știm când vin”

Criză de teste rapide de gripă, la Sibiu. „Se face comandă, dar nu știm când vin”

Testele rapide pentru determinarea prezenței virusului gripal la pacienții care au simptome specifice se găsesc tot mai greu. În trei zile, am găsit o singură clinică

Testele rapide pentru determinarea prezenței virusului gripal la pacienții care au simptome specifice se găsesc tot mai greu. În trei zile, am găsit o singură clinică în Sibiu unde mai sunt disponibile.

Un test rapid de gripă costă între 40 și 60 de lei și, în mod normal, poate fi găsit la medicul de familie sau în clinici. Din păcate însă, în ultima perioadă nu a mai fost găsit cu prea mare ușurință, din cauza epidemiei de gripă, explică specialiștii. Așadar, din clinicile care în mod normal dispun de acest test, doar una mai are la momentul actual, la medicii de familie se găsesc la fel de greu, iar la Spitalul Județean Sibiu sunt pe stoc, dar sunt realizate doar la solicitarea medicului de pe secție.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu testele rapide pentru gripă sunt disponibile, dar specialiștii explică faptul că, spre deosebire de clinici, sunt realizate doar la solicitarea medicului de pe secție. Astăzi au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe un număr de 40 de teste rapide, iar pe secția de infecțioase a spitalului sunt „suficiente”, potrivit reprezentanților unității medicale.

copyright © 2020 mesagerul.ro