Mesagerul.ro

Cum s-a ușurat votul în diaspora: de la două ore, la două minute. Pe ceas

Cum s-a ușurat votul în diaspora: de la două ore, la două minute. Pe ceas

În urma alegerilor pentru Parlamentul European și ale celor două tururi de la alegerile prezidențiale am experimentat votul în diaspora și pot spune că am intrat

În urma alegerilor pentru Parlamentul European și ale celor două tururi de la alegerile prezidențiale am experimentat votul în diaspora și pot spune că am intrat în secolul XXI. În sfârșit.

La europarlamentare am ”adoptat” o mătușă și o bunică

La alegerile europarlamentare, secțiile erau în primul rând trecute greșit pe site-ul consulatului. Pe lângă faptul că erau puține, secțiile de votare mai erau și lăsate moștenire, inclusiv pe site-ul consulatului, de la alegerile precedente, deși acum nu mai existau fizic. Erau cu totul alte adrese. Din fericire, am scpat atunci de excursia degeaba în căutarea secțiilor valide, însă am întâlnit la alegerile din luna mai numeroși români cu zeci de kilometri de drum în spate, în căutarea unei secții valide.

Am stat  atunci la coadă, alături de peste 150 de români, în Bergamo, și am constatat că circul de acasă a fost importat perfect și în Italia. După vreo două ceasuri de stat în rând, am fost anunțați că în cazul în care suntem însoțiți de copii mici, putem intra cu prioritate. Imediat s-a dezlănțuit și iadul.

copyright © 2020 mesagerul.ro