Mesagerul.ro

Cum se schimbă prețurile la pompă pentru carburanți în România: „Jucătorii din piață așteaptă mișcările strategice ale liderului”

Cum se schimbă prețurile la pompă pentru carburanți în România: „Jucătorii din piață așteaptă mișcările strategice ale liderului”

Prețul benzinei la pompă în stațiile Peco din România se schimbă, în medie, după 3 săptămâni de la modificarea cotațiilor internaționale ale produselor

Prețul benzinei la pompă în stațiile Peco din România se schimbă, în medie, după 3 săptămâni de la modificarea cotațiilor internaționale ale produselor petroliere (Platts), în timp ce în cazul  motorinei nu există un decalaj. În schimb, modificarea prețurilor în stațiile de alimentare se întâmplă, de obicei, după ce acest lucru îl face una dintre companiile considerate lider pe piață, potrivit observațiilor Consiliului Concurenței.

Consiliul Concurenței a publicat raportul pe anul 2019 privind evoluția concurenței în sectoare cheie. Unul dintre sectoarele analizate a fost cel al carburanților. Instituția a precizat că acest sector ocupă un loc important în economia românească, având impact direct asupra celorlalte sectoare economice, precum și asupra consumatorilor și a amintit că începând cu anul 2015, cele mai importante evenimente ce au avut loc în sectorul carburanților, din punct de vedere concurențial, au fost sancționarea, în anul 2016, a trei companii din domeniul comercializării angro de carburanți pentru înţelegeri de tip cartel: SC Tinmar Ind SA Bucureşti, SC
Planoil S

copyright © 2020 mesagerul.ro