Mesagerul.ro

Dai 15 milioane de euro și te ”zgârcești” la un metru

Dai 15 milioane de euro și te ”zgârcești” la un metru

Volumul investițiilor pe care Primăria Sibiu le pregătește pentru încurajarea deplasării cu bicicleta prin oraș este de-a dreptul impresionat. Peste 56 de milioane

Volumul investițiilor pe care Primăria Sibiu le pregătește pentru încurajarea deplasării cu bicicleta prin oraș este de-a dreptul impresionat. Peste 56 de milioane de lei pentru cele de pe malul Cibinului, 3,3 milioane de lei pentru pista care să lege cartierul Ștrand de centru și Sub Arini, 13 milioane de lei pentru un sistem de bike-sharing. În total, peste 15 milioane de euro care urmează să fie investiți – conform planurilor – în următorii doi-trei ani.

Mulți, foarte mulți bani. Pentru proiecte cât se poate de benefice pentru locuitorii Sibiului, din punctul meu de vedere. Proiecte gândite să acopere următorii 25 de ani, dacă ne uităm în studiile de fezabilitate. Și tocmai în contextul ăsta – mulți bani, efecte pentru următorul sfert de veac – nu pot pricepe deloc de ce administrația locală insistă pe piste de biciclete cu o lățime de un metru. Da, evident, legislația din România prevede un metru lățimea minimă a unui sens de mers pentru biciclete, dar de ce să fie totul ținut la minim?

Evident, sunt porțiuni din oraș înguste, unde nici metrul acela nu poate fi asigurat fără a afecta ”int

copyright © 2020 mesagerul.ro