Mesagerul.ro

Decât să-i încurcați, mai bine lăsați oamenii în pace

Decât să-i încurcați, mai bine lăsați oamenii în pace

În primele luni de după prezentarea conceptului de Regiune Gastronomică, nici măcar șefii instituțiilor care urmau să-l implementeze nu aveau idee despre ce este

În primele luni de după prezentarea conceptului de Regiune Gastronomică, nici măcar șefii instituțiilor care urmau să-l implementeze nu aveau idee despre ce este vorba. Un quelque chose, un fel de Capitală Culturală pe bază de mâncare. Adică mâncare, dar fără muzică. Adică și muzică, dar cu mâncarea pe primul plan. Ghiță Bârsan,Ioan Bondrea, Daniela Cîmpean, Astrid Fodor și Gheorghe Roman. În ordinea numelor de pe tricou.

Acum, la spartul târgului, s-a dovedit că nici măcar acum oamenii nu au înțeles exact ce ar fi trebuit să facă. L-au prins de mână pe Iordănescu și au așteptat să le facă treaba, doar că omul a executat atât cât știe. A dus vorbele dintr-o parte în alta, a șoptit pe la diferite urechi, a încercat un șperț cu monede locale, un altul cu un grup de bucătari pârâți, a măcelărit din orice punct de vedere orice eveniment și cam asta a fost. Dar, din vorbe, totul a fost perfect. Totul, ce? Așteptăm închiderea, la anul.

Pe de altă parte, cei care au încercat și în trecut să scoată la lumină zestrea gastronomică a județului au făcut-o oricum fără ajutorul instituțiilor împricinate.

copyright © 2020 mesagerul.ro