Mesagerul.ro

Două noi cazuri de gripă, confirmate la Sibiu, la o fată de 14 ani și un copil de un an

Două noi cazuri de gripă, confirmate la Sibiu, la o fată de 14 ani și un copil de un an

Numărul cazurilor de gripă confirmate în acest sezon în județul nostru a ajuns la opt, după ce alte două cazuri tratate săptămâna trecută au fost confirmate

Numărul cazurilor de gripă confirmate în acest sezon în județul nostru a ajuns la opt, după ce alte două cazuri tratate săptămâna trecută au fost confirmate zilele acestea cu laboratorul.

Cazurile de gripă confirmate cu testul rapid sau prin diagnosticare clinică au fost în număr de 380, față de 309 cazuri în săptămâna anterioară, recoltându-se și o probă pentru confirmarea gripei prin laborator de la un copil în vârstă de un an din spital, transmite Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Cazul a fost pozitiv pentru gripă tip AH3, evoluția a fost favorabilă, iar copilul este în prezent externat. Nu au fost alte cazuri în familie.

Proba aflată în lucru în cursul săptămânii trecute, recoltată de la o adolescentă de 14 ani, din localitatea Sadu, a avut rezultat pozitiv pentru gripă tip AH3, transmit reprezentanții DSP. Evoluția a fost favorabilă, iar cazul externat.

Aceeași sursă transmite că în ultima săptămână a fost epuizat stocul de vaccin antigripal din județul Sibiu. În sezonul 2019-2020 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.800 de per

copyright © 2020 mesagerul.ro