Mesagerul.ro

După Caracal: Sibiul – județ pilot unde se implementează un dispecerat unic integrat 112

După Caracal: Sibiul – județ pilot unde se implementează un dispecerat unic integrat 112

Județul Sibiu a fost ales pentru a implementa funcționarea unui Dispecerat Unic Integrat 112 în vederea asigurării cazurilor de urgență. Decizia a fost luată

Județul Sibiu a fost ales pentru a implementa funcționarea unui Dispecerat Unic Integrat 112 în vederea asigurării cazurilor de urgență. Decizia a fost luată după cazul de la Caracal din această vară.

În Dispeceratul Unic Integrat urmează să activeze specialiști din cadrul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Sibiu, IPJ Sibiu, ISU Sibiu, Inspectoratului de Jandarmi Sibiu, Serviciului de Ambulanță Sibiu și Salvamont SIbiu. Potrivit șefului ISU Sibiu, Cosmin Balcu, până la începutul lunii noiembrie va fi clar dacă la nivel național vor putea fi acceptați și angajați din cadrul Poliței Locale Sibiu și Mediaș.

ISU Sibiu a prezentat la ultima ședință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică un raport preliminar privind implementarea la nivel național a sistemului de dispecerat unic integrat 112 și propunerile care pot fi luate în calcul.

În prezent, Sistemul național de apeluri de urgență 112 se află în administrarea STS, iar tehnica folosită la nivel național este de tip CELL ID / Sector ID. „Tehnologiile disponibile mai dezvoltate la nivel de piață sunt AML, TA și G

copyright © 2020 mesagerul.ro