Mesagerul.ro

Efectele crizei politice: Proiectele europene ale Sibiului, în pericol. Asociația Municipiilor: „Primăriile mici nu vor avea bani de salarii”

Efectele crizei politice: Proiectele europene ale Sibiului, în pericol. Asociația Municipiilor: „Primăriile mici nu vor avea bani de salarii”

Primăriile mici riscă să nu aibă bani de salarii, iar municipiile reședință de județ sunt în prag de a pierde sau a întârzia mai multe proiecte finanțate

Primăriile mici riscă să nu aibă bani de salarii, iar municipiile reședință de județ sunt în prag de a pierde sau a întârzia mai multe proiecte finanțate din fonduri europene – este concluzia reprezentanților Asociației Municipiilor din România (AMR), care s-au întrunit într-o ședință la Sibiu a doua zi de la căderea Guvernului Dăncilă.

AMR atrage atenția asupra politicienilor să-și asume guvernarea pentru că este nevoie de adoptarea bugetului de stat, dar și de menținerea cotei de 60% din Impozitul pe Venitul Global (IVG) alocat administrațiilor locale. „Este esențial ca acele cote pe care le avem în legea bugetului pentru acest an să fie trecute în legea finanțelor publice locale, pentru că pe conjunctura asta politică, să vedem când vom avea un gvuern învestit. Dacă nu se va aproba până la 31 decembrie bugetul, ceea ce e puțin probabil să se întâmple, atunci de la 1 ianuarie primăriile vor rămâne pe 41,7% (cota din IVG), adică foarte rău. Nu vom avea bani de salarii, adică va fi foarte greu, mai ales că este în plină iarnă – ianuarie, februarie. Este o realitate. Sunt mul

copyright © 2020 mesagerul.ro