Mesagerul.ro

Expoziție – protest la adresa anumitor instituții publice la Sibio

Expoziție – protest la adresa anumitor instituții publice la Sibio

O parte din expoziția „2 Dark” este prezentă la Sibio timp de o lună pentru a putea fi vizitată de publicul sibian și turiști. Expoziția lui Claudiu Peța

O parte din expoziția „2 Dark” este prezentă la Sibio timp de o lună pentru a putea fi vizitată de publicul sibian și turiști. Expoziția lui Claudiu Peța este un protest subtil asupra anumitor autorități locale care au refuzat lucrarea pictorului sibian la Festivalul Internațional de Street Art 2019.

Claudiu Peța a realizat o lucrare murală, o propunere pentru Festivalul Internațional de Street Art de anul acesta. Deși lucrarea a fost apreciată de juriul festivalului, aceasta nu a trecut de Comisia de Cultură. Claudiu a organizat această expoziție pentru a protesta tacit acest eveniment neplăcut. Pentru lucrarea prezentat la înscrierea în festival, Claudiu a muncit aproximativ o lună și jumătate pentru a gândi pictura murală și două săptămâni pentru a formata digital imaginea. Simțindu-se atacat de instituțiile publice din Sibiu, pictorul a dorit să își expună viziunea pentru a putea fi criticată de publicul sibian.

copyright © 2020 mesagerul.ro