Mesagerul.ro

Fără disponibilizări în rândul personalului auxiliar și ned

Fără disponibilizări în rândul personalului auxiliar și ned

Cadrele didactice auxiliare sau personalul nedidactic din Sibiu nu vor fi afectate de prevederile punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care

Cadrele didactice auxiliare sau personalul nedidactic din Sibiu nu vor fi afectate de prevederile punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice.

Ministerul Educației și Cercetării a solicitat zilele trecute, Inspectoratelor Școlare Județene din toată țara o analiză cu privire la impactul aplicării prevederilor punctului 20, Art. III, alin. (1) și (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detașările se pot se realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice. Potrivit reprezentanților ministerului, rezultatele acestui raport arată că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar, ceea ce înseamnă că, la nivel național, peste 1.200 de persoane angajate în sistemul de învățământ își vor pierde posturile.

La nivelul județului Sibiu nu vor fi posturi afectate, spune inspector prof. Constantin

copyright © 2021 mesagerul.ro