Mesagerul.ro

Guvernul discută azi proiectul privind noile măsuri ce vor fi luate din 5 mai. ”CCR a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta cu eficiență”

Guvernul discută azi proiectul privind noile măsuri ce vor fi luate din 5 mai. ”CCR a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta cu eficiență”

În ședința guvernului de astăzi se va discuta și un proiect de lege care conține măsurile care ar urma să intre în vigoare după 15 mai. Proiectul urmează să

În ședința guvernului de astăzi se va discuta și un proiect de lege care conține măsurile care ar urma să intre în vigoare după 15 mai. Proiectul urmează să fie aprobat și în Parlament, unde poate suferi modificări, spre deosebire de măsurile de distanțare socială luate până acum. În plus, Avocatul Poporului a constestat deja starea de alertă, ce ar urma să intre în vigoare din 15 mai, la Curtea Constituțională, o decizie urmând să se ia joi.

Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că va cere Parlamentului să dezbată proiectul de lege în procedură de urgență. „CCR a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta cu eficiență și de a avea la dispoziție toate instrumentele pentru a-i feri pe români de riscul îmbolnăvirii”, a spus Orban, cu referire la decizia Curții Constituționale de săptămâna trecută prin care amenzile majorate au fost declarate neconstituționale. „Pe data de 15 mai se va încheia starea de urgență care a fost instituită de președinte. Noi trebuie să avem garanția ca vom avea la dispoiziție instrumentele necesare pentru a continua activitatea pe care am desfă

copyright © 2020 mesagerul.ro