Mesagerul.ro

Interviu cu Ana Dumitrescu, regizorul filmului „Licu”, despre noul film „made in Sibiu”

Interviu cu Ana Dumitrescu, regizorul filmului „Licu”, despre noul film „made in Sibiu”

Ana Dumitrescu este un regizor și producător de film care și-a petrecut o lungă parte din viață în Franța. A deschis o casă de producție în Sibiu, „Jules

Ana Dumitrescu este un regizor și producător de film care și-a petrecut o lungă parte din viață în Franța. A deschis o casă de producție în Sibiu, „Jules et Films” și acum colindă Europa cu un nou film documentar. „Trio” prezintă o poveste de dragoste între un bărbat, o femeie și o vioară.

Ana Dumitrescu, în vârstă de 41 de ani, este regizor și producător de film din București. La vârsta de un an s-a mutat împreună cu familia în Franța. Și-a început cariera în fotojurnalism și a lucrat în Franța și România pentru National Geographic, Meidafax și agenția Gamma – Rapho. A regizat două documentare de lungmetraj, „Khaos” în 2012 și „Not afraid!” în 2015, documentare care au apărut în Franța. Apoi a regizat scurtmetrajul „La Chaise Verte”, 2013 și Licu – O poveste Românească care a fost premiat la DOK Leipzig în 2017. Cel mai recent lungmetraj documentar este „Trio”, un film făcut în colaborare cu casa de producție – „Jules et Films”, care au sediul în Sibiu.

„Trio” este un lungmetraj cu valoare documentară, apărut în 2019 în România și Franța

copyright © 2020 mesagerul.ro