Mesagerul.ro

Iohannis l-a desemnat pe Orban premier: Așa este democratic corect

Iohannis l-a desemnat pe Orban premier: Așa este democratic corect

Președintele Klaus Iohannis a decis să-l propună pe liderul PNL, Ludovic Orban, în calitate de prim-ministru. Acesta a spus că optează pentru alegerile anticipate,

Președintele Klaus Iohannis a decis să-l propună pe liderul PNL, Ludovic Orban, în calitate de prim-ministru. Acesta a spus că optează pentru alegerile anticipate, însă menținerea guvernului interimar Dăncilă este „o zi pierdută pentru România”.

„PSD a avut 3 guverne care a dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toții pe loc. Acest lucru a fost constatat de toate partidele din opoziție și astfel a fost posibilă moțiunea”, a spus Iohannis.

„După consultările cu partidele politice parlamentare am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de consultări – că se conturează un guvern în jurul PNL-ului. PNL-ul a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să-și asume guvernarea în această perioadă de tranziție.

Guvernul care va fi instalat în săptămânile viitoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal, cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu acum cu guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat este

copyright © 2020 mesagerul.ro