Mesagerul.ro

MAE: Un român a murit în atacurile de la Hanau, Germania

MAE: Un român a murit în atacurile de la Hanau, Germania

Un cetăţean român a murit în atacurile de la Hanau, Germania, informează Ministerul Afacerilor Externe. Repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii

Un cetăţean român a murit în atacurile de la Hanau, Germania, informează Ministerul Afacerilor Externe. Repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, precizează ministerul român într-o informare transmisă joi seara, citată de Agerpres.

Cetățeanul român se află printre cei nouă oameni care și-au pierdut viața după ce un bărbat de 43 de ani a deschis focul în două baruri cu specific oriental din orașul Hanau, aflat la 25 de kilometri de Frankfurt. Atacatorul s-a dus apoi acasă, și-a ucis mama de 72 de ani și s-a sinucis.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii, precizează sursa citată. Ministerul Afacerilor Externe mai transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă.

Președintele Klaus Ioh

copyright © 2021 mesagerul.ro