Mesagerul.ro

Memoriu trimis de șoferii sibieni către Ministerul Justiției: „Pe rolul instanțelor sunt nenumărate dosare penale”

Memoriu trimis de șoferii sibieni către Ministerul Justiției: „Pe rolul instanțelor sunt nenumărate dosare penale”

O declarație a șoferilor din Sibiu a depus un memoriu la Ministerul Justiției joi, 17 octombrie. Documentul prevede mai multe puncte prin care se cere modificarea

O declarație a șoferilor din Sibiu a depus un memoriu la Ministerul Justiției joi, 17 octombrie. Documentul prevede mai multe puncte prin care se cere modificarea legii.

Memoriul este împărțit pe două puncte, primul reprezentând dificultățile de instrumentare ale dosarelor penale. Al doilea prezintă prejudiciile de ordin moral și material cauzate de situațiile în care conducători auto sunt nevinovați.

Primul punct definit prevede dificultățile întâlnite în instrumentarea dosarelor penale ale șoferilor care lucrează în transportul public local. Punctul face referire la „accidentele rutiere generate de amânarea soluționării dosarelor de către organele de urmărire penală, lipsa unor texte normative care să permită membrilor de sindicat eficientizare și accelerarea procedurii judiciare și calificarea drept accident rutier. Ca urmare a clasificării se formează un dosar penal, inclusiv în cazurile în care accidentele sunt generate de neglijența pasagerilor, expunându-se riscului de accidentare”.

copyright © 2020 mesagerul.ro