Micile afaceri: Firma de colantări a unui sibian. „Am înfoliat chiar și avioane”

Micile afaceri: Firma de colantări a unui sibian. „Am înfoliat chiar și avioane”

Mihai Cristian se ocupă deja de mai bine de zece ani de colantări, în Sibiu. Într-un deceniu de activitate, tânărul sibian a înfoliat nu doar mașini, ci și avioane,

Mihai Cristian se ocupă deja de mai bine de zece ani de colantări, în Sibiu. Într-un deceniu de activitate, tânărul sibian a înfoliat nu doar mașini, ci și avioane, bărci, yachturi și biciclete. Pentru a pune pe picioare o astfel de afacere, Mihai a avut nevoie de aproape 3000 de euro, iar apoi a continuat să investească bani în fiecare an de activitate.

Mihai are 30 de ani și este din Sibiu. Nu și-a dorit să plece din orașul în care a crescut, așa că a decis mai degrabă să deschidă o afacere aici. În acea perioadă înfoliatul mașinilor nu devenise încă un trend, așa că tânărul a fost printre primii de pe piață. Acest lucru a venit cu beneficii dar și cu greutăți.

„Acum 10 ani, era o operațiune relativ nouă, nu erau multe firme în domeniu, așa că am văzut acest lucru care pe un punct forte”, explică Mihai Cristian. Acum, la un deceniu distanță, își amintește cât de greu a fost să înceapă cu înfoliatul, pentru că nu găsea materiale, nici distribuitori.