Mesagerul.ro

Ministrul Victor Costache vrea să dea afară toți angajații din spitale prinși că iau șpagă

Ministrul Victor Costache vrea să dea afară toți angajații din spitale prinși că iau șpagă

Deși pare de bun simț ca angajații prinși cu șpăgi să fie dați afară, noul ministru ne arată că în realitate lucrurile stau diferite. Ministrul Sănătății,

Deși pare de bun simț ca angajații prinși cu șpăgi să fie dați afară, noul ministru ne arată că în realitate lucrurile stau diferite.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, susține că în contractele semnate la angajarea personalului medical ar putea fi stipulat clar că primirea de „atenții” va duce la pierderea locului de muncă. „Așteptăm un punct de vedere al juriștilor”, a declarat Costache.

„Nu cred că există o soluție magică, dar trebuie să ieșim din zodia șpăgii. Sunt spitale în care acest fenomen nu mai există. De aceea nu-mi place să dăm vina pe pacienți. Știți bine că unul din clișee e că nu-i poți opri pe pacienți să dea plicuri. Fals! Sunt multe spitale în care acest fenomen a fost eradicat. Nu cred nici că trebuie să trecem în extrema cealaltă. Știți că era și un hotline pentru denunțarea șpăgii. Nici aceste metode nu au dat rezultate”, a declarat ministrul Sănătății, la B1TV.

Ministrul Sănătății a insistat că pacienții nu trebuie învinovățiți pentru fenomenul șpăgii din spitalele românești. El a mai precizat că acest fenomenul nu mai

copyright © 2020 mesagerul.ro