Mesagerul.ro

Modificare legislativă care intră în vigoare din 28 ianuarie.

Modificare legislativă care intră în vigoare din 28 ianuarie.

În 28 octombrie, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii

În 28 octombrie, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. De la sfârșitul lunii ianuarie, polițiști vor acționa conform modificărilor legislative.

Legea modifică și completează legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanța de urgență a Guvernului privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Aceste modificări vor intra în vigoare în 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Conform modificărilor, polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, ce permite realizarea efectivă și în siguranță a acestui contro

copyright © 2021 mesagerul.ro