Mesagerul.ro

Muzeul Astra va avea o nouă scenă pe lac. Cu un nivel subacvatic și 2.000 de locuri în față

Muzeul Astra va avea o nouă scenă pe lac. Cu un nivel subacvatic și 2.000 de locuri în față

Reprezentanții Muzeului Astra au demarat procedurile de reconfigurare a scenei de pe lacul din Dumbravă. La peste 35 de ani de la construirea actualei scene, muzeografii

Reprezentanții Muzeului Astra au demarat procedurile de reconfigurare a scenei de pe lacul din Dumbravă. La peste 35 de ani de la construirea actualei scene, muzeografii plănuiesc una capabilă să găzduiască evenimente majore, la care să poată fi primiți 2.000 de spectatori.

De la 145 de mp, la 230 de mp și de la un singur nivel, la două niveluri, dintre care unul sub apă. Acestea sunt câteva din obiectivele proiectului de reconfigurare a scenei de pe lacul din cadrul Muzeului Astra, proiect care include și amenajarea actualelor gradene din față sub forma unui amfiteatru.

Un viitor nivel sub apă

Actuala scenă are dimensiunea de 13×11 m, fiind susținută de stâlpi de beton la aproape un metru deasupra apei și la aproape 12 metri distanță de mal, de care este legată cu două pasarele de beton. Scena a fost prevăzută și cu stâlpi metalici rabatabili, pentru a o instalație de acoperire, care nu funcționează de mai aproximativ zece ani. În plus, atât stâlpii de susținere, cât și grinzile scenei prezintă evidente semne de degradare, la fel ca și gresia care acoperă scena.

Scena a fost construit

copyright © 2020 mesagerul.ro