Mesagerul.ro

Muzeul viu prinde contur la Sibiu, dar are încă nevoie de donațiile sibienilor

Muzeul viu prinde contur la Sibiu, dar are încă nevoie de donațiile sibienilor

Astăzi a avut loc vernisajul expoziției „Muzeul viu. 30 de ani de la Revoluția din 1989. Mărturii despre atmosfera din decembrie 1989 la Sibiu”, în Sala Multimedia

Astăzi a avut loc vernisajul expoziției „Muzeul viu. 30 de ani de la Revoluția din 1989. Mărturii despre atmosfera din decembrie 1989 la Sibiu”, în Sala Multimedia a Casei Albastre. Expoziția este formată, într-o mare proporție, din obiectele donate de sibieni, cel mai inedit fiind primul discurs liber din 22 decembrie 1989. Campania de donare va continua în următoarea perioadă.

Expoziția din cadrul Muzeul Național Brukenthal cuprinde obiecte donate de sibieni pe parcursul lunii noiembrie și cinci obiecte deținute de muzeu. Printre obiecte se regăsesc fotografii, presa vremii, cartușe și publicații. Mărturia care domină sala este primul discurs liber din 22 decembrie 1989, donat de Marius Chirilă, un sibian plecat în Noua Zeelandă. Au fost tipărite șase discursuri la vremea aceea, dar donatorul susține că acesta este singurul original, restul fiind distruse.

copyright © 2020 mesagerul.ro