Mesagerul.ro

Neurochirurgul sibian Claudiu Matei: „Colegii care lucrează în sistemul public sunt niște eroi”

Neurochirurgul sibian Claudiu Matei: „Colegii care lucrează în sistemul public sunt niște eroi”

Chirurgul Claudiu Matei a reușit să revoluționeze, la Sibiu, modul în care se desfășoară intervențiile în cazul unora din cele mai spectaculoase și deosebite

Chirurgul Claudiu Matei a reușit să revoluționeze, la Sibiu, modul în care se desfășoară intervențiile în cazul unora din cele mai spectaculoase și deosebite cazuri de neurochirurgie din țară. Autorul unei premiere naționale – operația de rezecție a tumorilor cerebrale folosind fluorescența – șeful secției de neurochirurgie a Spitalului European Polisano s-a format în mari centre medicale din afara țării, apoi a decis să revină acasă și să aplice aici tot ce a învățat. A ales sistemul medical privat, după ce preț de câțiva ani a lucrat și în Spitalul Județean, pentru siguranța pe care domeniul privat i-o oferă – are la dispoziție tehnologia necesară, exact atunci când are nevoie de ea.

Dr. Matei a stat de vorbă cu reporterul Turnul Sfatului despre ce anume l-a atras la neurochirurgie, cum a ajuns să se specializeze în neurochirurgia pediatrică după ce a văzut cât de important este ca micuții să beneficieze ajutor profesionist uneori chiar din primele ore de viață, dar și despre cele mai recente modificări în sistemul sanitar românesc.

De ce ați ales neurochirurg

copyright © 2020 mesagerul.ro