Mesagerul.ro

O comunitate strivită de camioane. ”Noi nu mai tăiem niciun copac, dar sute de camioane trec pe drumurile noastre”

O comunitate strivită de camioane. ”Noi nu mai tăiem niciun copac, dar sute de camioane trec pe drumurile noastre”

Șeica Mare, alături de alte trei localități din județ, au accesat anul trecut un proiect prin care Uniunea Europeană le dădea bani cu o singură condiție: să

Șeica Mare, alături de alte trei localități din județ, au accesat anul trecut un proiect prin care Uniunea Europeană le dădea bani cu o singură condiție: să nu mai taie niciun copac din pădure. Cu 156 de mii de euro se puteau face și împăduriri, astfel că suprafața de 874,96 hectare de pădure a comunității putea crește în acești cinci ani de implementare a proiectului.

Planul primarului nu a funcționat însă mult timp pentru că vecinii au continuat licitațiile, iar comuna este în continuare tranzitată de sute de camioane încărcate până la refuz de lemne. Prima problemă a primarului este că drumul respectiv nu mai poate suporta traficul și se strică. În plus, pe casele din vecinătate apar crăpături. O altă problemă ține și de imaginea lui în localitate: le-a promis oamenilor că nu se mai taie niciun copac, însă din pădure coboară zeci de mașini în fiecare zi. ”Oamenii sunt suspicioși, nu toți cred că lemnul nu e tăiat din pădurea noastră”, spune primarul Nicolae Șușa.

Șeica Mare a stopat tăierea a 10.000 de metri cubi de lemn

Primăria Șeica-Mare a accesat anul trecut Fondul E

copyright © 2020 mesagerul.ro