Mesagerul.ro

Oficial: în Sibiu avem focar de pestă porcină. 20 de localități puse sub protecție și supraveghere

Oficial: în Sibiu avem focar de pestă porcină. 20 de localități puse sub protecție și supraveghere

Ceea ce anunța Turnul Sfatului în cursul zilei de ieri a fost confirmat, oficial, în dimineața acestei zile: în județul Sibiu există un focar de pestă porcină,

Ceea ce anunța Turnul Sfatului în cursul zilei de ieri a fost confirmat, oficial, în dimineața acestei zile: în județul Sibiu există un focar de pestă porcină, la Colun. Porcii din gospodăria unde a fost confirmat virusul au fost eliminați, iar autoritățile au început implementarea unui program de protecție în trei localități și de supraveghere în alte 17.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu, Inspectoratul Județean de Poliție, primarii, proprietarii de animale din cele 20 de localități precum și șoferii sunt direct răspunzători de implementarea măsurilor pentru eliminarea pestei porcine din județul Sibiu.
Aceasta a fost confirmată oficial de laboratoarele Autorității naționale sanitar-veterinare, iar în dimineața zilei vineri a fost convocat Centrul local de combatere a bolilor, sub coordonarea prefectului Maria Minea.

Lista localităților și primii porci uciși

”În acest moment, zona de protecție cuprinde trei sate – Colun, Scoreiu și Glâmboaca -, alte 16 localități fiind incluse în zona de supraveghere: Fofeldea, Hosman, Nucet, Săcădate, Av

copyright © 2020 mesagerul.ro