BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Parlamentarii propun să amendeze școlile care nu asigură adrenalină injectabilă în cabinetele medicale. „Noi nici măcar cabinet medical nu avem”

Parlamentarii propun să amendeze școlile care nu asigură adrenalină injectabilă în cabinetele medicale. „Noi nici măcar cabinet medical nu avem”

Școlile din România ar putea fi obligate să asigure în cabinetele medicale prezența adrenalinei injectabile care e folosită în cazul unui șoc alergic la elevi.

Școlile din România ar putea fi obligate să asigure în cabinetele medicale prezența adrenalinei injectabile care e folosită în cazul unui șoc alergic la elevi. Instituțiile de învățământ ar putea fi amendate cu până la 20.000 de lei dacă nu se vor conforma. Este vorba despre o inițiativă legislativă înregistrată recent în Senat și care a fost deja trimisă Guvernului pentru un punct de vedere. În județul Sibiu există încă școli care nu au un cabinet medical și nici măcar un medic care să aibă grijă de sănătatea copiilor.

Autor al proiectului este Ileana Dumitrache, deputat PSD. În expunerea de motive inițiatoarea proiectului de lege spune că dacă în Europa există statistici privind dinamica numărului persoanelor diagnosticate cu boli și afecțiuni alergice (în creștere), „în România numărul acestora nu este identificat, neexistând o centralizare a celor ce au aceste probleme de sănătate”. „Cu toate acestea, rețelele de socializare din țara noastră sunt invadate de mărturiile părinților care se confruntă tot mai des cu afecțiuni alergice în cazul copiilor lor”, argumentează

copyright © 2020 mesagerul.ro