Mesagerul.ro

Polițiștii locali, coordonați operațional de IPJ Sibiu. ”Vor fi folosiți pentru patrulare și intervenții la evenimente”

Polițiștii locali, coordonați operațional de IPJ Sibiu. ”Vor fi folosiți pentru patrulare și intervenții la evenimente”

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu arată că polițiștii locali preluați în subordine, din punct de vedere operațional, vor avea responsabilități

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu arată că polițiștii locali preluați în subordine, din punct de vedere operațional, vor avea responsabilități pe linie de ordine publică.

Prin decretul de instituire a stării de urgență semnat de președintele Klaus Iohannis, polițiștii locali au fost trecuți, din punct de vedere operațional, în subordinea structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
”Polițiștii locali vor fi folosiți în sistemul de ordine publică, adică pentru patrulare și intervenții la evenimente. Deocamdată nu sunt folosiți pentru a-i verifica pe cei aflați în izolare la domiciliu. Dacă va fi nevoie, în funcție de cum evoluează situația, vom apela și la polițiștii locali pentru acest lucru, dar să sperăm că nu va fi nevoie”, declară comisar-șef de poliție Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

Modul de lucru al polițiștilor locali cu cei din subordinea MAI va fi stabilit la nivelul fiecărei localități unde există astfel de servicii create de către Primării.

În municipiul Sibiu, spre exemplu, Poliția locală numără 65 de angajați la Biroul de ordine pu

copyright © 2020 mesagerul.ro