Mesagerul.ro

Povestea sibianului care a fost amendat pentru că vacile sale pășteau în oraș. „Mi-au spus să le vând, dar ele aduc singurul venit în familie”

Povestea sibianului care a fost amendat pentru că vacile sale pășteau în oraș. „Mi-au spus să le vând, dar ele aduc singurul venit în familie”

Un sibian acuză Poliția Locală că l-a amendat pentru faptul că scoate vitele la păscut la marginea orașului. Acesta spune că polițiștii l-au „sfătuit”

Un sibian acuză Poliția Locală că l-a amendat pentru faptul că scoate vitele la păscut la marginea orașului. Acesta spune că polițiștii l-au „sfătuit” să-și vândă animalele, pentru că o hotărâre a Consiliului Local din 2001 prevede interzicerea creșterii animalelor mari pe teritoriul municipiului Sibiu. Bărbatul în schimb spune că se ocupă cu asta de peste 10 ani, fiind principala activitate care aduce bani în familie, timp în care nimeni din cadrul administrației locale nu i-ar fi spus că nu poate s-o facă. În replică, Primăria asigură că nu sunt sancționați doar cei care cresc animale în extravilanul localității.

Ioan Solomon este un tânăr fermier din Sibiu, în vârstă de 38 de ani. Acesta deține 59 de vite pe care le crește pe terenuri de aproximativ 50 de hectare – o bună parte fiind luate în arendă. Acestea se află la ieșirea din Sibiu, în zona cartierelor Tineretului/Veteranilor până la autostradă. Spune că a absolvit Liceul Agricol în 2001, continuându-și apoi studiile la Colegiul de Medicină Veterinară, Clinică și Farmacie la Cluj. Face parte dintr-o familie care s-a ocupa

copyright © 2020 mesagerul.ro