Mesagerul.ro

Premieră pe Transfăgărășan: Un sportiv a alergat cei 151 de km în mai puțin de 20 de ore

Premieră pe Transfăgărășan: Un sportiv a alergat cei 151 de km în mai puțin de 20 de ore

Ultramaratonistul Andrei Gligor a alergat cei aproximativ 151 de kilometri ai ‘celui mai spectaculos drum din lume’, în cadrul proiectului RUNNING MAG TRANS

Ultramaratonistul Andrei Gligor a alergat cei aproximativ 151 de kilometri ai ‘celui mai spectaculos drum din lume’, în cadrul proiectului RUNNING MAG TRANS CHALLENGE, în mai puţin de 20 de ore, fiind primul alergător care stabileşte un timp de referinţă pentru parcurgerea integrală a Transfăgărăşanului.

Startul s-a dat miercuri, 9 octombrie, la ora 07:00 dimineaţa la intersecţia cu drumul DN1 între Sibiu şi Braşov, în apropierea comunei Cârţişoara, iar sosirea a avut loc după 19 ore, 22 de minute şi 7 secunde în comuna Bascov, judeţul Argeş. Andrei Gligor a parcurs toţi cei aproximativ 151 de kilometri ai Drumului Naţional 7C (DN7C) în regim de autosuficienţă, el primind doar apă în punctele de odihnă.

‘Nu am mai alergat niciodată o distanţă aşa de lungă mai ales că aici a fost asfalt 100%. Habar n-aveam cum va reacţiona corpul însă cu toate acestea am fost destul de nebun să spun da acestei provocări’, a spus Andrei Gligor.

În prima parte a zilei temperatura înregistrată a fost de 7 grade Celsius, crescând până la un maximum de 19 grade Celsius, după miezu

copyright © 2020 mesagerul.ro