BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Președintele Klaus Iohannis le cere managerilor de spitale să protejeze personalul medical. „Faceți tot ce este necesar pentru a le asigura echipamentele”

Președintele Klaus Iohannis le cere managerilor de spitale să protejeze personalul medical. „Faceți tot ce este necesar pentru a le asigura echipamentele”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut astăzi, 24 martie o videoconferință cu managerii spitalelor din țară, la care au participat și Ludovic Orban,

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut astăzi, 24 martie o videoconferință cu managerii spitalelor din țară, la care au participat și Ludovic Orban, premierul României, Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, Victor Costache, Ministrul Sănătății, Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale și Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Iohannis le-a cerut managerilor de spitale să asigure protejarea medicilor, să se asigure că au toate echipamentele de protecție necesare, să se asigure că deficitul de personal este acoperit și să asigure personalului medical un program de lucru care să-i protejeze de riscul apariției unor stări de epuizare fizică și psihică.

Mesajul președintelui transmis astăzi managerilor de spitale din România vine în contextul în care, conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19. Dintre aceștia, 43 sunt medici  (27 medici Suceava), 45 sunt asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava), 14 Infirmieri ( 13 infirmieri Sucea

copyright © 2020 mesagerul.ro