Mesagerul.ro

Primăria Sibiu a primit finanțare pentru amenajarea a 6 km de

Primăria Sibiu a primit finanțare pentru amenajarea a 6 km de

Marți, 14 aprilie, primarul Astrid Fodor a semnat două contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile, unul pentru amenajarea malurilor râului Cibin cu

Marți, 14 aprilie, primarul Astrid Fodor a semnat două contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile, unul pentru amenajarea malurilor râului Cibin cu piste pentru biciclete și un al doilea pentru amenajarea unui coridor de piste pentru biciclete care va face legătura între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini.

Amenajarea malurilor Cibinului pentru deplasarea cu bicicleta

Proiectul are o valoare de 56,45 milioane lei, din care fonduri nerambursabile 55,3 milioane lei. Acesta presupune crearea unui traseu în lungime de 3,67 de km cu piste pentru biciclete în dublu sens, pe toată lungimea. Pista va avea o lățime de 1 metru pe fiecare sens.

“Vor fi piste sigure, separate de traficul auto și traficul pietonal de pe trotuare. Și mai important, acest traseu va conecta multe cartiere, inclusiv centrul orașului, fiind astfel o nouă legătură de transport pentru sibieni. Creștem astfel mobilitatea și vom reuși să amenajăm estetic zona de mal a Cibinului pentru ca sibienii să se poată bucura într-adevăr de acest peisaj” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

copyright © 2021 mesagerul.ro