Mesagerul.ro

Primăria Sibiu își face o ”comisie de acord unic”, pentru autorizațiile de construire. ”Teoretic, sună bine”

Primăria Sibiu își face o ”comisie de acord unic”, pentru autorizațiile de construire. ”Teoretic, sună bine”

În cadrul Primăriei municipiului Sibiu urmează a fi înființată o Comisie de acord unic, al cărei rol va fi acela de a obține, în numele cetățenilor sau al

În cadrul Primăriei municipiului Sibiu urmează a fi înființată o Comisie de acord unic, al cărei rol va fi acela de a obține, în numele cetățenilor sau al persoanelor juridice, avizele necesare pentru eliberarea unei autorizații de construire sau de demolare, de exemplu. Deși laudă inițiativa, profesioniștii din domeniu nu se așteaptă ”la mare lucru”.

Comisia de acorduri unice (CAU) urmează a funcționa ”în structura Arhitectului Șef din aparatul de specialitate al primarului municipiului Sibiu”, se arată în proiectul de hotărâre elaborat de administrația locală și care urmează a fi supus dezbaterii și votului în cursul săptămânii viitoare. Posibilitatea de a înființa astfel de comisii face obiectul unei modificări legislative din luna octombrie a acestui an (Legea 193/2019 adoptată pentru modificarea Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcții), modificare legislativă care readuce în discuție posibilitatea ca primăriile să fie cele care să obțină avizele necesare emiterii unei autorizații de construire.
Iar pornind de la aceste noi modificări legislative – pentru care d

copyright © 2020 mesagerul.ro