Mesagerul.ro

Primarii de municipii i-au transmis lui Orban că bugetele locale au scăzut drastic. „Nu putem să convenim asupra tuturor doleanţelor, dar vom încerca”

Primarii de municipii i-au transmis lui Orban că bugetele locale au scăzut drastic. „Nu putem să convenim asupra tuturor doleanţelor, dar vom încerca”

Primarii de municipii i-au cerut premierului Ludovic Orban nouă lucruri, printre care să anunțe un calendar de aprobare a legii bugetului de stat, lege care să includă

Primarii de municipii i-au cerut premierului Ludovic Orban nouă lucruri, printre care să anunțe un calendar de aprobare a legii bugetului de stat, lege care să includă o prevedere mai veche în cazul formulei de repartizare a cotelor din impozitul pe venitul global, adică menținerea cotei de 60% alocat administrațiilor locale. Aceștia i-au transmis că ultimele guverne au făcut „erori” care au afectat adminsitrațiile locale.

„Bugetele locale au scăzut drastic în ultimii 3 ani. Administrația locală este în foarte mare dificultate”, i-a transmis Robert Negoiță, președintele AMR, lui Ludovic Orban în cadrul întrevederii. Primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România (AMR), au avut o întâlnire de lucru, la Guvern, marți, 18 noiembrie, la care au mai participat viceprmeierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor publice, Vasile-Florin Cîţu, și Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Printre subiectele propuse de primari pentru discuție s-au mai numărat transparentizarea activității ANAF și crearea posibilității ca APL să aibă acces pe

copyright © 2020 mesagerul.ro