Mesagerul.ro

Primul apel la Kovesi în calitate de procuror general al UE, semnalat de presa europeană: „Cunoaște foarte bine psihologia mafiei locale”

Primul apel la Kovesi în calitate de procuror general al UE, semnalat de presa europeană: „Cunoaște foarte bine psihologia mafiei locale”

Un cunoscut jurnalist bulgar reclamă acaparările de terenuri agricole în stil mafiot care se petrec, potrivit lui, în țări precum Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

Un cunoscut jurnalist bulgar reclamă acaparările de terenuri agricole în stil mafiot care se petrec, potrivit lui, în țări precum Bulgaria, Ungaria și Slovacia. După ce spune că a primit un răspuns birocratic de la Oficiul de combatere a fraudelor europene, acesta atrage atenția primului procuror general al UE, Laura Codruța Kovesi, care „cunoaște foarte bine psihologia mafiei locale”, asupra subiectului.

Georgi Gotev este redactor la publicația online EurActiv din 2008. Acesta a adus zilele acestea în actualitate un subiect legat de acapararea terenurilor agricole din Bulgaria, despre care a scris și anul trecut, după ce publicația americană The New York Times a publicat săptămâna trecută o investigație transnațională întitulată „Fermierii de bani: Cum oligarhii și populiștii mulg UE de milioane”. „Uniunea Europeană cheltuie 65 de miliarde de dolari pe an subvenționând agricultura. Dar o parte din acești bani îi împlinesc pe oamenii puternici, îi îmbogățesc pe politicieni și și finanțeaz

copyright © 2020 mesagerul.ro