Mesagerul.ro

Primul echipament de testare rapidă Covid-19, instalat la Spitalului județean. Din donații

Primul echipament de testare rapidă Covid-19, instalat la Spitalului județean. Din donații

După linia de testare moleculară donată de Fundația Con-A, în cadrul Spitalului județean Sibiu va fi pus în funcțiune un nou echipament, unul de testare rapidă,

După linia de testare moleculară donată de Fundația Con-A, în cadrul Spitalului județean Sibiu va fi pus în funcțiune un nou echipament, unul de testare rapidă, donat de compania Oasis Green Energy.

Spre diferență de linia moleculară care este utilizată acum pentru testele Covid-19 în cadrul Spitalului județean Sibiu (dar și în cadrul Spitalului de Pediatrie din Sibiu), sistemul de analiză cumpărat acum este unul care se bazează pe detecția anticorpilor în sângele persoanelor testate (testele moleculare verifică prezența virusului în corp).
Noile echipamente au fost instalate în cadrul Spitalului județean Sibiu în cursul zilei de vineri, 24 aprilie, urmând ca de luni, 27 aprilie, acestea să fie puse în funcțiune după o instruire prealabilă a personalului medical.

Rezultate rapide

Spre diferență de testele de diagnosticare moleculară, testele bazate pe detectarea prezenței anticorpilor în sângele pacienților oferă rezultatele mult mai rapid. ”Testele rapide identifică anticorpii prin analizarea unei probe de sânge, putând detecta persoanele care au fost infectate. Sunt detectate două ti

copyright © 2020 mesagerul.ro