Primul film documentar pentru liceeni: 18 adolescenți au realizat 13 filme documentare

Primul film documentar pentru liceeni: 18 adolescenți au realizat 13 filme documentare

Atelierul de film documentar pentru liceeni este parte integrată a ASTRA Film Junior, se organizează de șase ani, iar în acest timp au participat zeci de elevi. În

Atelierul de film documentar pentru liceeni este parte integrată a ASTRA Film Junior, se organizează de șase ani, iar în acest timp au participat zeci de elevi. În majoritatea documentarelor s-a disputat ideea de trecut, origini sau după cum o numesc ei „moștenire”. De asemenea, un alt punct comun a fost încrederea în sine, care poate fi distrusă prin „bullying”. În 2019 au fost realizate 13 filme, de cei 18 elevi participanți care au fost ghidați de Matei Budeș și Maria Bălănean.

Atelierul de film are ca scop alfabetizarea cinematografică, iar cea mai bună metodă de a descoperi limbajul filmului este să înveți este să faci propriul film. Filmele realizate prin acest proiect au devenit din ce în ce mai interesante și bune pe parcursul timpului. Atelierul a durat două săptămâni, iar liceenii au învățat să producă propriul film documentar.  Au abordat subiecte interesante pentru adolescenți și au exprimat modul în care văd lumea din jur, oferind o nouă perspectivă asupra vieții de elev.