Mesagerul.ro

Proiecție inedită pe Biblioteca Astra de ziua lui Eminescu

Proiecție inedită pe Biblioteca Astra de ziua lui Eminescu

Singurul manuscris aparținând poetului Mihai Eminescu va fi proiectat, în această seară, pe clădirea veche a Bibliotecii Astra din Sibiu. Evenimentul este legat

Singurul manuscris aparținând poetului Mihai Eminescu va fi proiectat, în această seară, pe clădirea veche a Bibliotecii Astra din Sibiu. Evenimentul este legat de sărbătorirea zilei de naștere a poetului și a Zilei Cultirii Naționale.
Astăzi, 15 ianuarie, la nivel național se sărbătorește ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu și, totodată, Ziua Culturii Naționale. În acest context, în această seară, pe clădirea veche a Bibliotecii Județene Astra, din Parcul Astra va avea loc o proiecție a unui manuscris ce aparține poetului Mihai Eminescu.
„Este vorba de un manuscris original pe care îl deține biblioteca, singurul de fapt, care va fi proiectat pe clădirea veche. Va fi un montaj al cărui proiecție va dura câteva zeci de minute”, spune Silviu Borș, directorul Bibliotecii Astra din Sibiu.
Evenimentul va avea loc de la ora 18.00.

Acesta este doar unul dintre elenimentele organizate astăzi, în cadrul bibliotecii. În Foaierulinstituției, (Corp B) are loc „Maratonul de lectură publică” unde participanții vor citi un fragment din autorul preferat, vor justifica alegerea făcută și vor

copyright © 2020 mesagerul.ro