Mesagerul.ro

Proiectil exploziv de război, găsit la Porumbacu de Sus. A fost ridicat de pirotehniști

Proiectil exploziv de război, găsit la Porumbacu de Sus. A fost ridicat de pirotehniști

Un grup de localnici din Porumbacu de Sus au semnalat în această dimineață Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, după ce au găsit un proiectil

Un grup de localnici din Porumbacu de Sus au semnalat în această dimineață Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, după ce au găsit un proiectil exploziv de război în timp ce igienizau o zonă de resturi vegetale.

Proiectilul a fost găsit în jurul orei 10:00, în zona Piscuri. La fața locului, echipajul pirotehnic a procedat la cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a proiectilului, calibrul 100 mm, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetățenilor, în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite, să nu încerce să le demonteze componentele muniției sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunțe ISU sau Poliția prin telefonul de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării și neutralizării acestor elemente.

-->

copyright © 2020 mesagerul.ro