Mesagerul.ro

Recomandările Salvamont pentru deplasările în zona montană în perioada Covid-19

Recomandările Salvamont pentru deplasările în zona montană în perioada Covid-19

Salvamont România transmite un set de recomandări pentru deplasările pe munte, în perioada Covid-19, după anunțul autorităților de relaxare a măsurilor impuse

Salvamont România transmite un set de recomandări pentru deplasările pe munte, în perioada Covid-19, după anunțul autorităților de relaxare a măsurilor impuse de starea de urgență.

În primul rând, trebuie respectate toate regulile de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de Covid-19, spun salvamontiștii.

“Virusul rămâne o problemă, nu a dispărut și, inevitabil, putem să îl ducem cu noi și pe munte.Deși pare ideal, să mergeți singur pe munte este deja un risc foarte mare. Păstrați o distanță de siguranță între membrii grupului pe toata durata excursiei sau a activităților desfășurate,”  se arată pe pagina de facebook a Salvamont.

Salvamontiștii atrag atenția că după o perioadă relativ mare de inactivitate sportivă și antrenament redus, capacitățile de efort si concentrare s-au diminuat, dar, muntele nu s-a schimbat, pericolele sunt la fel, iar gradul factorului de risc este mai mare, mai puțin antrenament generează mai multe accidente.

Recomandări generale

Reporniți ușor, alegeți trasee de gra

copyright © 2020 mesagerul.ro