Mesagerul.ro

Rectificare bugetară în județ: 14,5 milioane de lei pentru primării. 9,2 mil. merg la primăriile PNL

Rectificare bugetară în județ: 14,5 milioane de lei pentru primării. 9,2 mil. merg la primăriile PNL

Aproape două treimi din valoarea totală acordată de Ministerul Finanțelor pentru localitățile din județ, reprezentând ”sume defalcate din TVA pentru echilibrarea

Aproape două treimi din valoarea totală acordată de Ministerul Finanțelor pentru localitățile din județ, reprezentând ”sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale”, merg la administrații conduse de primari liberali.

Ministerul Finanțelor a publicat lista sumelor repartizate pe fiecare comună, iar la nivelul județului Sibiu surprizele sunt mari. Dacă în restul țării comunitățile locale se plâng de faptul că primarii social-democrați au fost avantajați, în Sibiu nu e cazul. Primăriile PNL au primit în total 9, 2 milioane de lei, în timp ce la administrațiile conduse de primari PSD se duc doar 5,16 milioane. Numărul localităților, însă este echilibrat: au primit bani 13 localități PNL și 14 PSD. O singură localitate condusă de un primar ALDE a primit bani: s-au dus 98.000 de lei la Roșia.

De departe, cei mai mulți bani a primit Mediașul. Municipiul a primit la rectificare 5,6 milioane de lei, mai mult decât restul orașelor din județ, luate la un loc. Sau altfel spus: cât au primit toate primăriile PSD din județ.

Daniela Cîmpean: Solicitările localităților și ale județului sunt de 7

copyright © 2020 mesagerul.ro