BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Revine ”Programul masa caldă”. Trei școli din județ primesc 4 milioane de lei

Revine ”Programul masa caldă”. Trei școli din județ primesc 4 milioane de lei

Ministerul Educației supune dezbaterii un proiect de OUG prin care le este acordată gratuit elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, în valoare de

Ministerul Educației supune dezbaterii un proiect de OUG prin care le este acordată gratuit elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, în valoare de 10 lei. Masa caldă va fi acordată copiilor din 100 de școli, trei școli din județul Sibiu fiind prinse în proiect: Liceul Tehnologic Ioan Lupaș din Săliște, Liceul Teoretic Gheorghe Lazăr din Avrig și Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna.

Proiect reluat din 2016

Proiectul este unul mai vechi, trebuia să înceapă din anul școlar 2016-2017, însă totul a picat din cauza problemele legislative și birocratice. Abia în 11 aprilie, 2017, Camera Deputaților a votat proiectul de lege. „Acest proiect trebuia să debuteze de la 1 Septembrie 2016. A fost amânat și blocat, analizat și dezbătut, iar de azi devine realitate. PNL consideră că în acest domeniu trebuie să renunțăm la declarațiile politice și să facem în așa fel încât Programul <<Masă la Școală>> să poată fi generalizat și să fie funcțional în toate școlile din țară în cel mai scurt timp cu putință”, declara la acea vreme Raluca Turcan.

În acel an, cele t

copyright © 2020 mesagerul.ro