Mesagerul.ro

România are un nou guvern, condus de liberalul Ludovic Orban: „Guvernul este unul cu mandat limitat, maxim un an”

România are un nou guvern, condus de liberalul Ludovic Orban: „Guvernul este unul cu mandat limitat, maxim un an”

Cu președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, în calitate de vicepremier, Guvernul Ludovic Orban a fost învestit în funcție în ședința reunită a Camerei Deputaților

Cu președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, în calitate de vicepremier, Guvernul Ludovic Orban a fost învestit în funcție în ședința reunită a Camerei Deputaților și Senatului. Pentru componența guvernului liberal și a programului de guvernare propus de aceștia au votat 240 de parlamentari, cu șapte mai mult decât numărul minim necesar de voturi.

Numărul total al deputaților și senatorilor așteptați azi la ședința comună a celor două camere a fost de 465. La ședință nu au venit social-democrații, precum și unii dintre deputații Pro România. În total, au fost rpezenți 240 de deputați și senatori, toți votând pentru învestirea Guvernului Orban.

„Felicit parlamentarii prezenţi. Felicit în mod special parlamentarii ProRomânia şi fiecare parlamentar individual care a decis să voteze Guvernul. Le mulțumesc în special grupului minorităţilor naţionale. Venim după o guvernare care a făcut mult rău României. Trebuie să începem un drum nou”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Acesta a subliniat în discursul său dinainte de procedura de votare că guvernul pe care îl va c

copyright © 2020 mesagerul.ro