Mesagerul.ro

S-a încheiat o eră în Sibiu, s-a închis Crama: „Este emoționantă ziua în care se închide”

S-a încheiat o eră în Sibiu, s-a închis Crama: „Este emoționantă ziua în care se închide”

A fost imposibil pentru oricine să numere persoanele care au umplut, duminică seara, tot spațiul legat într-un fel de Crama Național. Acel loc din Piața Mică

A fost imposibil pentru oricine să numere persoanele care au umplut, duminică seara, tot spațiul legat într-un fel de Crama Național. Acel loc din Piața Mică devenit simbolic pentru generații de studenți și care, după 27 de ani, și-a așteptat prietenii la o ultimă pită cu fasole.

La ora 18:00 a zilei în care românii celebrau ziua țării lor, Don Titi deschidea pentru ultima dată oblonul către subsolul care timp de 27 de ani a însemnat ”Crama Național”, localul creat de el și de soția sa, Elena. În ultima seară de funcționare, mesele au fost mutate la perete „ca să fie mai mult loc” în așteptarea prietenilor invitați ”la liber”. Deși evenimentul anunța în prim-plan pita cu fasole, pe mese ședeau și farfurii pline cu zacuscă, fructe și sărățele. Pâinea, tăiată ca de fiecare dată, trona între toate celelalte bunătăți și sticle de bere. Fiecare invitat își lua singur o felie de  pâine în mână, o ungea cu una dintre delicatese și o asezona cu murături, după gust.

Ca-n familie

copyright © 2020 mesagerul.ro