Mesagerul.ro

Sănătatea dinților afectează sănătatea întregului organism

Sănătatea dinților afectează sănătatea întregului organism

Sănătatea orală nu este doar o poartă pentru alimentație, ci are efecte vizibile și asupra vieții sociale, a calității vieții și a încrederii în sine. De

Sănătatea orală nu este doar o poartă pentru alimentație, ci are efecte vizibile și asupra vieții sociale, a calității vieții și a încrederii în sine. De asemenea, există o serie de afecțiuni la nivelul întregului organism ce pot fi depistate printr-un control de specialitate la medicul dentist: boli de sânge, boala Crohn, opsteoporoză scheletală incipientă (prin pierderea de masă osoasă la nivelul mandibulei), boli de nutriție (anemia, bulimia), cancerul oral etc.

Există numeroase afecțiuni dentare pe care nu le observăm pentru că ele nu prezintă niciun simptom vizibil și nu ne cauzează durere. Cu toate acestea, ele continuă să evolueze și să afecteze structura dintelui, țesuturile moi și mușcătura, favorizând apariția unor probleme ce pot interveni în buna funcționare a sistemului digestiv, a inimii și a altor organe vitale, dar poate scădea și standardele de calitate a vieții.

Atunci când vorbim despre carii, de exemplu, durerea se instalează în momentul în care caria deja a atacat dintele și a ajuns în zona nervului și a pulpei dentare.

În cazul parodontozei și a pierderii unui dinte se creează un t

copyright © 2020 mesagerul.ro